De ce vibratordebeton.ro

In 2007-2008 boom-ul din constructii a ridicat pretul materialelor la un nivel astronomic si chiar si la asemenea preturi cererea era mult prea mare pentru tot ce se producea in Romania la momentul respectiv, permitand importuri de caramida, otel beton si multe alte materiale. (ex: un sac de ciment se vindea cu 35-40 lei/sac ajunsese aproape de 50 lei in unele zone ale tarii ; se importa caramida din Croatia, Serbia, ciment din Spania, Turcia, Bulgaria, otel beton adus cu vaporul in port din Turcia si China etc. ).

Era o situatie atipica, iar mingea se afla in terenul producatorilor, furnizorilor sau importatorilor de materiale pentru constructii.

Ce se intampla acum este iarasi o situatie atipica, dar de data asta mingea se afla in terenul clientului. De ce ? Pentru ca este o goana nebuna dupa preturi iar cei mai multi dintre cei care obtin preturi bune simt nevoia sa-si laude talentul de “negociatori”. Un prieten sau un vecin va face acelasi lucru, nu se va lasa mai prejos.

Ce s-a intamplat ? Mare parte din producatori (pentru ca nu toti au trecut peste criza) au fost nevoiti sa-si alinieze preturile pentru gusturile si placerile clientului mai ales ca oferta de materiale este cu mult mai mare decat cererea. Corect, nu-i un lucru rau! , dar cei care au reusit sa “se adapteze” au produs de cele mai multe ori fie ieftin (toti au “cel mai mic pret garantat”) fie, in cel mai bun caz, si variante bune si variante … sa le zicem “light”. Nici asta nu ar fi o problema daca produsele ar fi folosite corect si s-ar tine cont de specificatiile si caracteristicile produselor la executia lucrarilor. Dar ce se intampla de fapt ? De cele mai multe ori produsele mai “light” castiga din cauza pretului simtitor mai mic iar toata aceasta goana dupa pret s-a transformat in deficiente de calitate.

Am observat in ultimii ani multe deficiente in procesul de executie al lucrarilor si unul dintre cele mai importante este nevibrarea betonului. Motivele sunt multiple : fie lucrarea este in mijlocul campului si nu are curent (cu toate ca exista generatoare), fie beneficiarul/constructorul nu vrea sa dea bani pe un vibrator de beton pentru ca este scump (dar se poate inchiria si tot pare scump :) ), fie nici el si nici “constructorul” nu au vazut asa ceva si nu stiu sa-l foloseasca sau ce rol are.

Pentru mine, un vibrator de beton a devenit un simbol al calitatii constructiei si mi-am propus sa-mi impartasesc experienta de peste 10 ani in domeniu pentru ca mare parte din deciziile pe care le luati in privinta materialelor / executiei sa fie informate si orientate pe calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>